Si tratta di una sostanza chiamata SE5-OH che sarebbe in grado di trasformare la daizeina in equol. In pratica attraverso tale sostanza insieme alla soia, si potrà produrre equol pur non essendo un equol-producer.
Marlin e Julien date uno sguardo all'articolo visto che io sono un profano. Successivamente si fa riferimento agli effetti collaterali ad alte dosi. L'esperimento è stato condotto su dei ratti...
The consumption of soy-based products is associated with a number of health benefits and much of these benefits are proposed to be due to the soy isoflavones daidzein, genistein, glycitein, their glycosides, and equol, an isoflavone naturally produced from daidzein. Equol is a naturally bacterially-derived metabolite of daidzein and is produced by bacteria in the gut of those humans capable of hosting the particular organism. To allow all humans to enjoy the health benefits of equol, a new functional food ingredient has been developed that relies on bacterial conversion of daidzein to equol under strictly controlled conditions. This new food substance, termed SE5-OH, has been studied extensively for its acute and subchronic toxicity in Sprague-Dawley rats, as well as for its potential genotoxicity. The oral LD(50) is >4000mg/kg. In a 91-day, subchronic study, the no-observed-adverse-effect-level (NOAEL) was 2000mg/kg/day, the highest dose tested. SE5-OH was negative in Salmonella typhimurium tester strains TA98, TA100, TA1535 and TA1537 and in Escherichia coli tester strain WP2uvrA with and without metabolic activation. SE5-OH was negative for chromosome aberrations in Chinese hamster lung cells up to 3000mug/ml with and without metabolic activation and did not induce increases in micronucleated polychromatic erythrocytes taken from Sprague-Dawley rats administered (via gavage) up to 4000mg/kg SE5-OH twice daily for two consecutive days.
TRADUZIONE APPROSSIMATIVA:
Il consumo di soia a base di prodotti è associato a un numero di benefici per la salute e gran parte di questi benefici sono proposto di essere la causa di isoflavoni di soia daidzein, genistein, glycitein, la loro glicosidi, e equol, un isoflavoni naturalmente prodotta da daidzein. Equol è una naturalmente bacterially derivati metabolita del daidzein ed è prodotta da batteri nel budello di quelle persone in grado di ospitare la particolare organismo. Per consentire a tutti gli uomini di godere di benefici per la salute di equol, un nuovo ingrediente alimentare funzionale è stato sv
Marlin e Julien date uno sguardo all'articolo visto che io sono un profano. Successivamente si fa riferimento agli effetti collaterali ad alte dosi. L'esperimento è stato condotto su dei ratti...
The consumption of soy-based products is associated with a number of health benefits and much of these benefits are proposed to be due to the soy isoflavones daidzein, genistein, glycitein, their glycosides, and equol, an isoflavone naturally produced from daidzein. Equol is a naturally bacterially-derived metabolite of daidzein and is produced by bacteria in the gut of those humans capable of hosting the particular organism. To allow all humans to enjoy the health benefits of equol, a new functional food ingredient has been developed that relies on bacterial conversion of daidzein to equol under strictly controlled conditions. This new food substance, termed SE5-OH, has been studied extensively for its acute and subchronic toxicity in Sprague-Dawley rats, as well as for its potential genotoxicity. The oral LD(50) is >4000mg/kg. In a 91-day, subchronic study, the no-observed-adverse-effect-level (NOAEL) was 2000mg/kg/day, the highest dose tested. SE5-OH was negative in Salmonella typhimurium tester strains TA98, TA100, TA1535 and TA1537 and in Escherichia coli tester strain WP2uvrA with and without metabolic activation. SE5-OH was negative for chromosome aberrations in Chinese hamster lung cells up to 3000mug/ml with and without metabolic activation and did not induce increases in micronucleated polychromatic erythrocytes taken from Sprague-Dawley rats administered (via gavage) up to 4000mg/kg SE5-OH twice daily for two consecutive days.
TRADUZIONE APPROSSIMATIVA:
Il consumo di soia a base di prodotti è associato a un numero di benefici per la salute e gran parte di questi benefici sono proposto di essere la causa di isoflavoni di soia daidzein, genistein, glycitein, la loro glicosidi, e equol, un isoflavoni naturalmente prodotta da daidzein. Equol è una naturalmente bacterially derivati metabolita del daidzein ed è prodotta da batteri nel budello di quelle persone in grado di ospitare la particolare organismo. Per consentire a tutti gli uomini di godere di benefici per la salute di equol, un nuovo ingrediente alimentare funzionale è stato sv